Den beste ullen klør ikke!
Kashmir- og merinoull er noe av det beste du kan kle deg i, enten du er varm eller kald, sliter med allergi eller eksem, eller om
du rett og slett synes ull klør. Bare sørg for at du velger ullplagg i høy kvalitet!

Både kashmir- og merinoull har den fabelaktige egenskapen at de isolerer godt og holder en jevn og behagelig temperatur uansett årstid, takket være ullens unike evne til å puste og transportere bort fuktighet. Dette gjør at ullen er ekstremt bra for allergikere.

 

 

Kashmirull er svært eksklusivt og kommer fra Kashmirgeiten som har sin opprinnelse i fjellområdet Kashmir i Himalaya. Denne ullen har svært myke fibre, og i motsetning til vanlig saueull klør den heller ikke.

Merinoull kommer fra Merinosauen, og er langfibret og slitesterk, noe som gir plaggene lang levetid. Ullen har tynnere, finere fibre enn norsk saueull, og klør derfor ikke. Den er dessuten svært miljøvennlig og fullstendig nedbrytbar.

Den sterke og elastiske merinoullen er super å blande sammen med den fine kashmirullen for å lage myke klær i god og holdbar kvalitet. Svært mange som ellers ikke tåler ull, kan fint bruke klær av kashmir- og merinoull.

Eldre innlegg Nye innlegg